WordPress Hosting: Alles wat je moet weten

Als je een website hebt gemaakt in WordPress, moet je deze op een server hosten voordat deze live kan gaan. WordPress hosting is de volgende stap naar een succesvolle online aanwezigheid. Maar wat is WordPress hosting eigenlijk? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over WordPress-hosting.

Wat is WordPress-hosting?

WordPress hosting is de service die wordt gebruikt om WordPress-websites live te laten gaan op het internet. Het draait eigenlijk op een server 24 uur per dag, 7 dagen per week, en maakt het mogelijk om jouw website op het internet te houden en toegankelijk te maken voor bezoekers.

Er zijn verschillende soorten WordPress hosting. De meest populaire zijn shared hosting, VPS hosting en dedicated hosting.

Gedeelde hosting

Shared hosting is de meest vermoedelijke vorm van WordPress hosting vanwege de lage kosten en zorgen voor een veilige infrastructuur. Het hostingbedrijf host meerdere websites op één server. Dit betekent dat de bronnen van de server - processor, geheugen, schijfruimte, bandbreedte - worden gedeeld door alle websites op de server.

Dit kan leiden tot een lage laadsnelheid, omdat uw website bronnen nodig heeft om met andere sites te werken op de server. Het kan ook gevaarlijk zijn als één site op de server bijvoorbeeld gehackt wordt en de phishing-scams worden uitgevoerd.

VPS-hosting

VPS Hosting (Virtual Private Server) is een flexibele en betrouwbare oplossing voor WordPress-hosting. VPS-hosting verdeelt één fysieke server in verschillende virtuele servers. Elke virtuele server heeft een eigen systeem, processor, geheugen en ruimte op de harde schijf.

Dit betekent dat het hostingbedrijf de serverbronnen op een betere manier kan verdelen dan bij shared hosting, waardoor uw site veiliger is en meer wordt bespaard. VPS-hosting is echter zelden duurder dan shared hosting.

Toegewijde hosting

Dedicated hosting is de beste en meest geavanceerde vorm van WordPress hosting. Het betekent dat één fysieke server slechts één websitehost is. Dit betekent dat deze website de volledige beschikking heeft over de bronnen. Dit maakt het hostingbedrijf in staat om met meer flexibiliteit te werken, omdat je volledige zeggenschap hebt over de middelen en instellingen op jouw server.

Het nadeel van dedicated hosting is meestal de hoge prijs. Het is vaak duurder dan shared hosting en VPS hosting.

zouWaarom zou je kiezen voor WordPress Hosting?

Nu we weten wat WordPress hosting is en wat de verschillende soorten zijn, rijst de vraag: waarom zou je kiezen voor WordPress hosting in plaats van gewone webhosting? Hier zijn vijf goede redenen:

1. Betere beveiliging en beheer

WordPress hosting is speciaal ontwikkeld voor WordPress-websites. Dit houdt in dat het hostingbedrijf de server en de beveiliging is aangepast om maximaal beveiligd te zijn tegen WordPress-specifieke aanvallen.

2. Betere snelheid

WordPress hosting is geoptimaliseerd voor WordPress-websites, waardoor het werkt en staat garant voor een hogere snelheid. Dit komt voornamelijk WordPress hosting meestal de nieuwste versies van PHP en MySQL ondersteunt, de twee belangrijkste scripts op basis waarvan WordPress werkt.

3. Betere ondersteuning

WordPress hosting wordt zelden geleverd met betere ondersteuning voor WordPress-problemen. Het hostingbedrijf weet hoe WordPress werkt en kan daarom snel en gemakkelijk problemen oplossen die zich specifieke probleem voordoen bij WordPress.

4. Betere schaalbaarheid

WordPress hosting is vaak ook zeer schaalbaar, verder ontwikkeld om WordPress te ondersteunen.

5. Eenvoudige installatie

WordPress hosting is vaak erg gebruiksvriendelijk en het installatieproces is gemakkelijk en snel.

Hoe kies je de juiste WordPress hosting?

Het kiezen van het juiste hostingbedrijf is essentieel. Hier zijn enkele tips om u te helpen de juiste WordPress hosting te kiezen:

1. Bepaal uw vereisten

Eerst en vooral, weet wat je nodig hebt. Hoeveel verkeer verwacht je en hoe groot is je website? Heb je specifieke vereisten als het gaat om beveiliging of opslag?

2. Bekijk de uptime-garantie

Het uptime-garantiepercentage is de tijd dat de server actief is en beschikbaar is voor u en uw bezoekers. Kies een hostingbedrijf dat een uptime-garantie biedt die voorbij is aan uw behoeften.

3. Bekijk de snelheid en prestaties

Een langzame website is een slechte website. Bekijk de snelheid en prestaties van belangrijke hostingbedrijven. Je kunt vragen naar de laadtijden van hun WordPress-hosting of kleine tests uitvoeren.

4. Bekijk de beveiliging

Er zijn bepaalde veiligheidsrisico's die specifiek zijn voor WordPress-websites. Kies een WordPress hostingbedrijf dat zich richt op de beveiliging van WordPress-websites, en beheert over SSL, firewall en daaropvolgende back-ups.

5. Kijk naar klantenondersteuning

Soms kunnen er dingen fout gaan. In die gevallen, wil je weten dat je de hulp kunt krijgen die je nodig hebt. Zoek naar een hostingbedrijf dat 24/7 bereikbaar is via e-mail, chat of telefoon.

Conclusie

WordPress-hosting is essentieel voor elk individueel bedrijf dat van plan is om een ​​website te schakelen met WordPress. Het maakt niet uit welke vorm van hosting je kiest, het is belangrijk om een ​​hostingbedrijf te kiezen dat past bij jouw specifieke vereisten en budget. Houd rekening met de uptime-garantie van het hostingbedrijf, snelheid en prestaties, beveiliging en klantenondersteuning, en kies vervolgens de hostingoplossing die het beste verleden is bij uw behoeften.

Ook interessant

Webhosting

Alles wat je moet weten over WebhostingWebhosting is een essentieel onderdeel van het runnen van een succesvolle website. Of je nu een persoonlijke b ...

Lees verder

SSD Hosting

Alles wat je moet weten over SSD HostingIn de wereld van webhosting is het belangrijk om de juiste keuzes te maken om aan de eisen van je website te ...

Lees verder

WordPress hosting

WordPress Hosting: Alles wat je moet wetenAls je een website hebt gemaakt in WordPress, moet je deze op een server hosten voordat deze live kan gaan. ...

Lees verder